Multimedijalni centar SKIG (Studio kreativnih ideja Gunja)

U sklopu Osnovne škole Antuna i Stjepana Radića u Gunji pod vodstvom profesora Josipa Krunića djeluje Multimedijalni centar Studio kreativnih ideja Gunja (SKIG). Profesor Krunić filmom, snimanjem i montažom zarazio je generacije mladih Gunjanaca. Neki od njih odlučili su se i baviti tim pozivom...

U sklopu SKIG-a djeluju i osnovnoškolci i srednjoškolci i studenti. Filmovi koji izađu iz njihove kreativne video i filmske radionice često su nagrađivani, bilo da je riječ o dokumentarnom, igranom ili eksperimentalnom filmu i uvijek su visoke kvalitete.

Iako im je u katastrofalnoj poplavi stradao cijeli studio, nisu prestali raditi. Većini skigovaca stradali su njihovi domovi, no uhvatili su se kamere i bilježili sve oko sebe. Dio toga objedinili su u filmu 'Kuća puna Save'. Upravo je taj film osvojio nagradu za najbolji dokumentarni film na 20. Filmskoj reviji mladeži održanoj u lipnju u Karlovcu.

Danas rade u obnovljenom studiju koji je opremljen zahvaljujući brojnim donacijama. Upravo su snimali i pratili strane mlade volontere koji su stigli u njihovo selo, pa se uskoro može očekivati i film o tome. Pripremaju se i za skoru Ljetnu školu filma koja se u Gunji tradicionalno održava u kolovozu, a sve zainteresirane pozvali su neka im se pridruže u zanimljivim radionicama.

O SKIG-u i nagrađenom filmu jutros je, za Dobro jutro, s učenicima Mirsadom Mahmutovićem i Nadirom Muhovićem te Josipom Krunićem, predsjednikom i mentorom SKIG-a razgovarala Melita Homa: