Ljetni kamp djece i mladih 'Barun 2015.'

Ljetni su praznici u punom jeku. I ako ste mislili da je samo more zanimljivo, varate se. Djeca se odlično provode i na kontinentu. Ekipa Dobrog jutra posjetila je tako kamp u Bedekovčini.

U kampu 'Barun 2015.' su djeca branitelja četiriju udruga specijalnih policija, a svake godine kamp organizira jedna od njih. Djeca uživaju, kažu da im ne smeta čak niti pomalo vojnički režim.

Svaki dan ljetnog kampa u Bedekovčini nakon ranog buđenja i doručka počinje svečanim podizanjem zastave. Nama je bitno da naša djece shvate što znači zastava, što znači grb, što znači himna, da se odnose prema tim stvarima sa srcem i poštovanjem, ističe Damir Herceg iz Udruge veterana specijalne jedinice policije 'Alfa' iz Zagreba.
 
Polaznici kampa smješteni su u šatorima, no cilj kampa nije samo upoznavanje sa snalaženjem i životom u prirodi. Program smo proširili na povijest, na upoznavanje djece s prirodnim i kulturnim znamenitostima kraja u kojem borave, objašnjava Radmil Pavalić iz Udruge specijalne jedinice policije 'Barun' iz Zlatara.

Ne uči se samo na predavanjima u kampu nego i na izletima! U šest dana kampa obilaze djeca 20-ak zagorskih znamenitosti. Svaki dan završava kupanjem jednim od zagorskih toplica. Dani su ispunjeni, zahtjevnim programom, ali djeca, kažu, uživaju jer im je zanimljivo. Režim u kampu gotovo je vojnički, što ne smeta nikome, niti dječacima niti djevojčicama. Zato se većina njih prijavljuje u kamp svake godine. Uče, druže se, stvaraju i obnavljaju prijateljstva. Sljedeće godine to će ponoviti u Zagrebu.