Svetvinčenat ponovno pleše

Večeras se otvara 16. po redu Festival plesa i neverbalnog kazališta Svetvinčenat. Trajat će do 27.srpnja.

Tijekom 4 dana predstaviti će se umjetnici i prikazati predstave iz nekoliko europskih zemalja. Pripremljen je i bogat popratni program koji uključuje radionice za profesionalne plesače, vođene diskusije s gostujućim umjetnicima te prezentaciju međunarodne plesne mreže Aerowaves koja promovira nove, talentirane koreografe u Europi.

Po prvi puta u Hrvatsku, dolazi propulzivna mađarska kompanija Duda Éva Dance Company s predstavom VIRTUS, u kojoj je vješto spojen suvremeni ples i cirkus, mlada koreografkinja Tabea Martin iz Švicarske s predstavom FIELD, autorski dvojac Guy Nader-Maria Campos s predstavom TTTTTT iz Španjolske, zatim još jedan mađarski umjetnik, Ferenc Feher sa zanimljivim solom Morgan and Freeman. Uz navedeno, prikazati će se i selekcija recentnih uradaka hrvatske plesne scene od kojih izdvajamo Trilogiju Saše Božića i Petre Hrašćanec te Lunu Malekovu Martine Nevistić.

Osim programa na glavnoj festivalskoj lokaciji u Kaštelu Grimani te na drugim lokacijama na otvorenom, u Mediteranskom plesnom centru gostovat će plesi pedagozi Guy Nader (Libanon) i Arnulf Parda Ravagli (Kolumbija) koji će voditi radionice za profesionalne plesače.

Festival plesa i neverbalnog kazališta u emisiji Dobro jutro, Hrvatska najavila je direktorica festivala Snježana Abramović: