U Osijeku počelo Europsko sveučilišno prvenstvo u nogometu

Osijek će idućih dana biti u središtu nogometnih zbivanja, ali na sveučilišnoj razini. Grad na Dravi i Osječko-baranjska županija od danas su domaćini Europskog sveučilišnog prvenstva u nogometu.

Europsko sveučilišno prvenstvo u nogometu je najpopularnije studentsko natjecanje, a organizira se svake druge godine u alternaciji sa sveučilišnim univerzijadama. Na ovogodišnjem prvenstvu sudjelovat će 17 muških i 8 ženskih ekipa.

Svečana ceremonija otvaranja održat će se sutra na Trgu Slobode od 20.30, a na njoj će se moći vidjeti sve sudionike, a predviđen je kulturno-umjetnički program. Utakmice će se igrati u dva termina – od 10 i 18 sati na više osječkih terena: NK Osijek, NK Elektra, NK Olimpija, NK Višnjevac, ŠRC Mačkamam i NK Belišće. Ulaz na utakmice je slobodan.

O tome kako se Osijek i osječko Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera pripremilo za ovo studentsko prvenstvo u emisiji Dobro jutro, Hrvatska govorio je dr. sc. Drago Žagar, dekan Elektrotehničkog fakulteta i predsjednik Organizacijskog odbora: