Renomirani jazz glazbenici ovog ljeta u Grožnjanu

I ovog će ljeta glazbene pozornice prelijepog istarskog gradića Grožnjana biti ispunjene jazz ritmovima. Za to će ponajprije biti zaslužni polaznici i mentori Ljetne jazz škole koja se od 15. do 27. srpnja održava u organizaciji Hrvatske glazbene mladeži.

Cilj škole, koja ovog ljeta bilježi šesnaestu godinu postojanja, jest pružiti svim zainteresiranima mogućnost da steknu nova iskustva i razmjenjuju ideje te rade s uglednim glazbenim majstorima u vrhunskim profesionalnim uvjetima.

Tim mentora sastavljen je od renomiranih glazbenika koji dolaze iz svih dijelova svijeta. Oni će polaznicima prenositi svoja znanja putem brojnih radionica, a među najavljenima su radionice saksofona, trube, klavira, bubnjeva, gitare i trombona.

Ljetna jazz škola u Grožnjanu održava se zajedno s međunarodnim jazz festivalom Jazz is back, koji je 2008. godine nagrađen kao Najbolji europski mali festival. Svi sudionici imati će priliku tijekom festivala slušati koncerte svojih kolega profesionalaca te nastupati u programu na završnom koncertu 27. srpnja.

Provjerili smo kakva atmosfera vlada u školi te kakvi su dojmovi mladih polaznika.