Glazbene ikone Iggy Pop i Grace Jones zvijezde 'najglasnijeg nijemog filma na Zemlji'

Glazbene zvijezde Iggy Pop i Grace Jones te Henry Rollins i frontmen grupe Eagles of Death Metal Jesse Hughes, glumit će u novom nijemom filmu Gutterda¨mmerung, koji se najavljuje kao "najglasniji nijemi film na Zemlji".

U filmu koji će režirati belgijsko-švedski redatelj Bjorn Tagemose, Iggy Pop glumit će punk anđela pod imenom Vicious, Henry Rollins zlog svećenika, a glazbena diva Grace Jones jedinu osobu koja ima moć da kontrolira rock'n'roll negativce.

Film Gutterda¨mmerung fantastična je priča o svijetu kojeg je Bog spasio od zla tako što je čovječanstvu uzeo izvor njegova grijeha, a to je gitara. Tako se grešna Zemlja pretvorila u puritansko mjesto bez seksa, droga i rock'n'rolla.

U najavnom videu Henry Rollins ističe da je film zamišljen prvenstveno kao vizualna pripovijest. Rollins, koji potpisuje malobrojne dijaloge u filmu, objašnjava da se film neće gledati na tradicionalan način, odnosno sjedeći, već da će publika ovo vrlo glasno, potpuno prožimajuće iskustvo doživjeti stojećki.

Inspiracija za naslov filma proizlazi iz apokaliptične opere Götterdämmerung skladatelja Richarda Wagnera, koja u prijevodu znači Sumrak bogova. Wagnerova opera opisuje Ragnarök, nordijski mit o ratu između bogova i raznih drugih bića.

Premijera filma očekuje se krajem ove ili početkom 2016. godine.