Piramide, pustinja i podvodno mjerenje šećera

Davor Skeledžija ulovio je last minute aranžman i otputovao do Kaira. Plan je bio obići piramide i Dolinu kraljeva, ploviti Nilom, provozati se pustinjom i ono najvažnije - ući u povijest ili makar u Guinessovu knjigu rekorda… Zaronit ću u jedno od najljepših mora svijeta, Crveno more i po prvi puta pod vodom mjeriti razinu glukoze.

Baš kako i planirao uspio je tijekom zarona u Crvenom moru, svojim specijalnim senzorskim aparatićem očitati razinu glukoze u međustaničnoj tekućini… Kao pravi štreber, u Zagrebu sam nabavio vodootpornu futrolu za mobitele kako bi aparatić pod vodom bio siguran, a preko senzora (pričvršćenim na nadlakticu, op.a.) prilijepio sam vodootpornu samoljepljivu oblogu za rane. Iako se oblog nije pokazao dobrim, Davor je bez problema uspio očitati razinu glukoze.

Nakon putovanja budućim putnicima daje savjet o egipatskim turističkim agentima: Nemaju niti jednu iskrenu kost u svom tijelu. Od svih laži koje su oni u stanju izgovoriti mogle bi se izgraditi piramide u Gizi. Kod ugovaranja i pregovaranja u Egiptu treba biti svjestan jedne stvari: ti si ovca za oderat', a oni su derači; kad se to apsolvira, sve je lakše. Sasvim je u redu doći u 'all inclusive resort' s pet zvjezdica i ne maknut' se s bazena i mora. No, kad/ako kreneš vanka, ti si divlja patka u nepoznatoj šumi, a oni lovci na svom terenu.

Na svako svoje putovanje Davor ide s misijom: Ukoliko na svojem putovanju nagovorim barem troje stranaca da posjete naš dragulj u Europi, napravio sam puno više za domovinu nego da sam otišao na roditeljsku vikendicu u blizini Zadra i kupovao u domaćem lancu trgovina. Glavni mamci su mu: Plitvička jezera, naših 1000 otoka, (još uvijek) Davor Šuker i, naravno, grad Dubrovnik – mjesto u kojem se snimaju 'Igre prijestolja'.

Svoj iskustva s putovanja Davor rado dijeli kao putopisac na portalu putopisi.net.