Radionica za mlade filmske kreativce

Da svijet filma nije rezerviran samo za odrasle pokazuje i filmska radionica za djecu koja je organizirana u sklopu festivala u Puli.

Već treću godinu zaredom „Red radionica“ mladim stvarateljima pruža priliku da se upute u najnovija dostignuća filmske industrije i digitalne tehnologije, ali i da pokažu svoju kreativnost te zablistaju kao buduće zvijezde kinematografije.

Uz stručno vodstvo, sudionici radionice režirat će svoj kratki film, snimiti ga najsuvremenijom kamerom, montirati u vrhunskom studiju te odgledati na velikom platnu. 

„Red radionica“ osmišljena je kao sedmodnevni tečaj za sudionike od 12 do 16 godina, a nastala je suradnjom Pulskog filmskog festivala i Dade Valentića, osnivača vodećeg londonskog studija Mytherapy iz kojeg je izašlo više od 80 dugometražnih filmova.

Program je podijeljen na praktični i edukativni dio, a svi sudionici imat će jedinstvenu mogućnost korištenja najsuvremenije tehnike te dobiti priliku da uče o filmskoj produkciji na način na koji to rade holivudski profesionalci.

Naša reporterka posjetila je radionicu i doznala što rade mladi kreativci.