Otvoren novi HRT-ov radiotelevizijski centar u Puli

Svečanome otvaranju novoga HRT-ova radiotelevizijskoga centra, koji ima 50 zaposlenika, nazočilo je oko 150 uzvanika, među kojima su bile i brojne osobe iz javnoga i društvenoga života, predstavnici lokalne vlasti u Istri i Puli te članovi Ravnateljstva HRT-a

Pula, 18. srpnja 2015. – Glavni ravnatelj Hrvatske radiotelevizije (HRT) Goran Radman svečano je otvorio novi HRT-ov radiotelevizijski centar u Puli. Time je  nakon 55 godina rada Radija Pula (HRT – Radio Pula) i 44 godine televizijskoga dopisništva u Puli (HRT – HTV Pula) pod jednim krovom s djelovanjem započela objedinjena redakcija opremljena najsuvremenijom radijskom i televizijskom tehnikom. Novi prostor proteže se na više od 900 četvornih metara, a u njima se nalaze dva radijska studija i veliki televizijski studio te suvremeno opremljeni prostori za režiju i montažu.

Otvarajući novi centar glavni je ravnatelj među ostalim rekao „kako Grad Pula i Istra kao regija sa svojim dinamičnim društvenim, gospodarskim i političkim životom zaslužuju bolje uvjete rada javnoga medijskog servisa kakav je Hrvatska radiotelevizija kako bi ta zajednica živjela još bolje i dinamičnije nego dosad“. „Vjerujem da se u Istri događa mnogo dobroga i pozitivnoga što zaslužuje veću medijsku pozornost od dosadašnje. Ovo spajanje radija i televizije, kao i njihov pomladak internet, novim će generacijama omogućiti drukčiju, potpuniju medijsku sliku”, dodao je Radman.

Otvaranje novoga HRT-ova radiotelevizijskog centra, koji ima 50 zaposlenika, dio je procesa modernizacije i reorganizacije regionalne i dopisničke mreže Hrvatske radiotelevizije. U skladu s javnim zadaćama i misijskim ciljevima HRT-a cilj je otvaranja HRT-ova centra u Puli korisnicima usluga pružiti još više tema i sadržaja bitnih za lokalnu zajednicu.

Rukovoditelj HRT-ova centra u Puli je Sanjin Berc, koji je rekao kako će ovim objedinjavanjem novinari početi raditi za više medijskih platforma. „Namjera je, dakle, da nemamo samo radijske novinare za radijski program ili televizijske za televizijski, nego da svi rade i za internet. Pulski je centar treći, nakon zadarskoga i dubrovačkoga, koji je na ovaj  način objedinio radio i televiziju u HRT-ov centar”, istaknuo je Berc.

Glavna urednica HRT – Radija Pule Tatjana Kaštelan rekla je „kako je dosadašnja suradnja bila jako dobra te kako sada predstoje novi izazovi, koji su  prigoda da se  nastavi raditi još bolje“.

Otvaranju novoga centra nazočilo je oko 150 uzvanika, među kojima su bile i brojne osobe iz javnoga i društvenoga života, predstavnici lokalne vlasti u Istri i Puli te članovi Ravnateljstva HRT-a. HRT-ov centar od ove subote djeluje na adresi Dalmatinova 4.