Manu Chao Zadranima priredio spektakl

Manu Caho i njegov band La Ventura priredio je Zadranima i svojim obožavateljima 2,5 sata svirke i zabave koja će vjerojatno dugo ostati zapamćena i teško će je netko uskoro nadmašiti.

Na neviđenu energiju La Venture, publika je odgovorila fanatičnom podrškom i parkiralište kod Jazina odisalo je čistom, pozitivnom energijom.

Prvi sat svirke Manu je otprašio svoje planetarne hitove kojima se često nije znao ni početak ni kraj dosljedno ska maniri na kojoj ovaj španjolsko-francuski aktivistički glazbenik temelji koncertiranje. Njegove mega hitove mnogi su mogli prepoznati tek u najpoznatijim sekencama pjesama.

Manu Chao je svoj glazbeni aktivizam iskazao i u Zadru. Dozvolio je protivnicima "bušenja" Jadrana da na pola svirke razviju tranasparente protivljenja vađenju nafte u našem moru i kratkom poruku pozovu na otpor. Referirao se i na poljudski kukasti križ i općenito na fašizam. Znak prekrižene svastike koju je držao u ruci bila je jasna poruka.

Ukoliko je točan podatak da je prodano preko 6.000 ulaznica, vjerojatno je na Jazinama bilo još 2.000, jer se barata brojkom od čak 8.000 posjetitelja koncerta Manu Chaoa u Zadru.