'Porto retrock' festival retro rock glazbe

Danas i sutra po drugi puta Grad Kraljevica u suradnji s Turističkom zajednicom Kraljevice organizira jedinstveni 'Porto retrock' festival retro rock glazbe, koji se prošle godine pokazao kao pun pogodak za sve generacije željne vječnih domaćih rock evergreena.

Festival okuplja elitu izvođača koji su obilježili 60-e, 70-e i 80-e prošlog stoljeća na prostoru bivše države. Prošle godine nastupali su Atomsko sklonište, Neno Belan, Boris Babarović iz Crvenih koralja, Toni Janković iz Divljih jagoda, Boris Leiner iz Azre, Jurica Pađena iz Aerodroma, Telefon blues band i Keops.

Ove godine Festival zbog velikog interesa traje dva dana, prvi dan na kraljevičkoj rivi nastupaju Dado Topić, Massimo, Davorin Bogović s hitovima Prljavog kazališta, Branko Požgajec s nezaboravnim baladama Drugog načina, Telefon blues band s legendarnim Vedranom Božićem na gitari te cover band Mandingo iz Rijeke u afterparty programu. Uz svoje hitove izvođači će izvesti još nekoliko pjesama svojih glazbenih idola.

U subotu će zasvirat riječki rokeri, poznati bendovi 60-ih i 70-ih, 'Sixties River band' i 'Whiteheads'.

Kako na Festivalu očekuju bajkerske udruge, organizatori su im osigurali besplatno kampiranje na sjevernoj strani poluotoka Oštro, preko puta autokampa. Festival 'Porto retrock' je jedinstven i po tome što je jedan od rijetkih unatoč velikih imena izvođača ima slobodan ulaz.

U emisiji Dobro jutro, Hrvatska Festival su najavili Alan Sinković i Robi Krulić, organizatori i glazbenik Dado Topić: