Antičke večeri u Mirinama

U Omišlju, na Mirinama danas i sutra od 18,00 h održavaju se antičke večeri. Uz svjetlost baklji, originalnu antičku glazbu, ulične zabavljače, stare zanate, gladijatore, rimske vojnike te cara i carevu svitu posjetitelji će uživati u antičkoj gozbi.

U ponudi će se naći antička jela od piletine, svinjetine, junetine, ribe, antički umaci, sušeno voće, orašasti plodovi… Bogatu antičku večeru upotpunit će vino i antičko pivo.

Uz svjetlost baklji, originalnu antičku glazbu, ulične zabavljače, gladijatore, rimske vojnike te cara i carevu svitu posjetitelji odjeveni u rimske toge uživaju  u antičkom ugođaju. Posebnu draž Antičke večeri pridonosi rimski logor u kojem je uprizoreno drevno doba, kao i prezentacija kovača, lončara, tkalje, užara, košarača i salona za uljepšavanje gdje su se mogle napraviti antičke frizure ili oslikati kožu kanom.

Ulaz je besplatan, a posjetitelji će sami birati jela u kojima žele uživati poput antičkih careva i dvorske svite nekada

Kakve sve delicije možete kušati na Antičkim večerima za emisiju Dobro jutro, Hrvatska otkrili su organizatori događaja Katica Jakovčić i Alen Fučak te kuhar Dražen Lesica: