Zavirite u neka od najljepših 'Dvorišta' Gornjeg grada

U Zagrebu se iz godine u godinu održava sve više zanimljivih manifestacija. Neke od njih vraćaju nas u prošla vremena i otkrivaju kako se prije živjelo, neke zabavljaju i razonode, dok neke pokazuju naše blago i ljepote.

Sve zagrepčane i putnike namjernike od danas očekuje deset dana manifestacije „Dvorišta" koja od 17. do 26. srpnja, uz raznolike programe te eno i gastro ponudu, već drugu godinu zaredom nastavlja pričati priče o nekim od najljepših dvorišta Gornjeg grada.

Svako dvorište ima svoj šarm i ljepotu te će se kroz ovu jedinstvenu atrakciju građanima i sve brojnijim turistima predstaviti Zagreb kakav još nisu doživjeli. Svi zainteresirani ponovno će imati priliku zaviriti iza vrata gornjogradskih palača i otkriti neke od najljepših privatnih i javnih vrtova i dvorišta: Prekrasno dvorište palače Balbi u Demetrovoj, čarobni vrt Državnog arhiva palače Erdödy-Drašković na vrhu Opatičke ili pak malo intimno privatno dvorište u Opatičkoj ulici.

Ove godine novitet je jedinstveni zeleni unutarnji vrt Atelijera Meštrović u Mletačkoj s Meštrovićevim skulpturama koji će biti otvoren tijekom cijele manifestacije, a posebna atrakcija svakako je otvorenje kultnog dvorišta u Basaričekovoj 11 u kojemu je sniman najzagrebačkiji od svih filmova - remekdjelo Kreše Golika "Tko pjeva zlo ne misli". U njemu će posjetitelji moći konzumirati špek i gemišt te uživati u starogradskim popevkama. Za vrijeme trajanja manifestacije „Dvorišta“ će biti otvorena za javnost svakim danom od 18:00 - 00:00h, a ulaz će biti slobodan.

No, više o tome što vas čeka u „Dvorištima" doznat ćete u društvu naše Jelene Pajić i njezinih gostiju.