Boško Picula otkriva tko su favoriti ovogodišnjih Emmyja

U nedjelju navečer u Los Angelesu održat će se 67. dodjela nagrada Emmy, kojom se nagrađuju najbolje televizijske produkcije.

Već drugu godinu 'Igra prijestolja' ponijela je titulu serije s najviše nominacija za priznatu televizijsku nagradu Emmy. Nominirana je u čak 24 kategorije, uključujući onu za najbolju dramsku seriju.

Serije 'Momci s Madisona' i 'Kuća od karata' također su se okitile nominacijama,  kako onima za najbolju dramsku seriju tako i za najbolje glavne glumice (Elisabeth Moss i Robin Wright) i najbolje glavne glumce (Jon Hamm i Kevin Spacey) u dramskoj seriji.

Uz već spomenute 'Igru prijestolja', 'Kuću od karata' i 'Momke s Madisona'  u kategoriji najbolje serije nominacije su odnijele 'Domovina', 'Downton Abbey', 'Časna žena' te 'Wolf Hall'. Ove vrhunske hitove gledali ste ili ćete gledati na programima Hrvatske televizije čime je HRT još jednom pokazao kako svojim gledateljima prikazuje najkvalitetnije i najnagrađivanije televizijske sadržaje.
 
U kategoriji najbolje muške i ženske glavne uloge također su nominirane zvijezde serija koje HRT emitira: 'Ray Donovan', 'Dobra žena', 'Kuća laži', Sestra Jackie' te 'Houdini' kojeg naši gledatelji vrlo brzo mogu očekivati na malim ekranima.

U kategoriji mini-serija, koja je ove godine preimenovana u kategoriju serije s ograničenim brojem epizoda, najviše nominacija dobile su 'American Horror Story: Freak Show' i 'Olive Kitteridge' - 19, odnosno 13 nominacija.

Među televizijskim kućama najviše je nominacija osigurao HBO, čak 126, ostavivši daleko iza sebe drugoplasirani ABC s 42 nominacije, CBS s 41 nominacijom, FX Networks s 38 i Fox s 35 nominacija. Ove su se godine u taj krug uspjele probiti i producentske kuće koje plasiraju svoje medijske sadržaje putem interneta pa je Netflix dobio 34 nominacije, a Amazon Instant Video 12.
 
Tko su favoriti ovogodišnje dodjele otkrit će nam Boško Picula: