Izložba 'Hrvatska novinska fotografija 2014' u Splitu

U sklopu 61. Splitskog ljeta večeras se u Fotoklubu Split otvara putujuća izložba 'Hrvatska novinska fotografija 2014'. na kojoj će se dodijeliti i priznanje za posebno vrijedan doprinos hrvatskom fotonovinarstu Feđi Klariću, doajenu hrvatske novinske fotografije.

Putujuća Izložba prezentira 100-tinjak najboljih fotoreporterskih radova iz protekle godine. Fotografije na izložbi djelo su profesionalnih fotoreportera iz cijele Hrvatske, a možete ju razgledati do 6. kolovoza.

Projekt je to koji organizira Zbor fotoreportera Hrvatske već 12. godinu zaredom s ciljem prezentacije najboljih radova hrvatske fotoreporterske struke. Još 7. travnja dodijeljene su nagrade za najbolje radove u 2014. godini.  Za najbolju novinsku fotografiju u prošloj godini proglašena je fotografija Gorana Mehkeka iz agencije Cropix koja prikazuje člana helikopterske posade iznad poplavljenih područja istočne Hrvatske.

Pobjednici su proglašeni i u osam kategorija: događaj – Ronald Goršić, svakodnevni život – Sandra Šimunović, reportaža – Goran Mehkek, kultura i umjetnost – Matko Biljak, portret – Neja Markičević, sport – Srđan Vrančić, priroda i okoliš – Filip Brala i po prvi puta – multimedija – Saša Kralj. Počasnim članovima Kuće hrvatskog fotonovinarstva postali su doajeni hrvatske novinske fotografije Božidar Kelemenić i Feđa Klarić