Medvedgradske glazbene večeri

Večeras na srednjevjekovnim zidinama Medvedgrada počinju Medvedgradske glazbene večeri koje traju do subote 17. srpnja.

Koncerti na starom gradu Medvedgradu, najočuvanijoj utvrdi Medvednice iz XIII. stoljeća, postaju već tradicionalna događanja koja obogaćuju ljetnu kulturnu ponudu Zagreba.

I ove godine Medvedgradske glazbene večeri održat će se kroz tri večeri na kojima će nastupiti izvrsni Pavel i Detour dok će ime trećeg izvođača na glavnoj pozornici biti otkriveno u večernjim satima 18. srpnja.

Manifestacija je i ove godine dodatno obogaćena pretprogramom Akustika na vrhu kule. Na samom vrhu medvedgradske kule, prije početka programa na velikoj sceni, za ograničeni broj posjetitelja i u intimnoj atmosferi, predstavit će se mladi hrvatski kantautori. Program Akustika prepoznati je akustični serijal koncerata koji već pet sezona zaredom publici približava mlade i talentirane glazbenike i autore.
U sklopu programa Akustika večeras nastupaju Auguste, glazbeni kantautorski duo, koje su u emisiji Dobro jutro, Hrvatska izvele pjesmu Tražiš neki razlog. Medvedgradske glazbene večeri najavile su Maja Jurić Ivoš, ravnateljica Centra za kulturu i film August Cesarec i Snježana Malić Limari, ravnateljica Parka prirode Medvednica: