Mali Požežani uče plivati

Zahvaljujući školi plivanja i ove će godine tu vještinu savladati više od 200-tinjak požeških djevojčica i dječaka uglavnom neplivača. Na gradskim bazenima plivati su naučili i današnji učitelji plivanja, pod čijim nadzorom ovu vještinu savladavaju i oni najmlađi, ali i stariji neplivači.

Već od ranog jutra na požeškim je bazenima gužva. Mnoge mame i bake dovode svoju djecu i unučad u školu plivanja. Budući da sama nije vrsna plivačica, to je motiviralo mladu majku Lidiju da u školu plivanja upiše svoje dvoje djece. Ta će im vještina, kaže, uvijek dobro doći. Baš poput pravih školaraca, mališani pozorno slušaju riječi učitelja. Mnogima od njih to je i prvi susret s bazenima i školom plivanja.

U 30-ak sati koliko traje škola i oni najmlađi od četiri godine naučit će osnove plivanja, dok će oni koji već znaju usavršiti svoju tehniku. Prvi i glavni cilj je osloboditi djecu straha, onda krećemo s različitim plutanjima i igricama u vodi da im voda postane prijateljska, kao što bi trebalo biti svakom djetetu i svakom čovjeku, govori Alen Ivanović, prof. tjelesne i zdravstvene kulture

Kako današnja djeca sve više vremena provode sjedeći pred TV prijamnicima ili računalima, upravo je plivanje za njihov razvoj i te kako važno. Zahvaljujući školi plivanja, i ove će godine mnogi neplivači na požeškim bazenima postati plivači.