Priče uz žive ilustracije i glazbu

Tijekom sezone nedjeljom se u Centru za mlade Ribnjak u 11 i 12 pričaju priče. Djeca i roditelji mogu biti na polusatnom pričanju priča uz 'žive ilustracije' i pratnju glazbe.
Takvom prezentacijom priče djeca povezuju sadržaj s određenom audio-vizualnom senzacijom i u najranijoj dobi dobivaju priliku upoznati, čuti i vidjeti različita glazbala. Teatar Poco Loco najčešće uprizoruje poznate bajke, primjerice Crvenkapicu, Snjeguljicu, Tri praščića, prave dječje hitove. No, ponekad podvale neku nepoznatu bajku kao što je norveška Bajka čupavica, napisali su svoju Božićnu bajku, a jedna je nastala po narudžbi za Festival perforacije.
Glumice i redateljica, puno kreativnosti, dobre volje i hrabrosti čine ovaj jedinstveni teatar. Ne znajući budućnost tadašnjih angažmana Zrinka Kušević, Ana Franić, Dunja Fajdić, Maja Katić i redateljica Renata Carola Gatica, kažu, odlučile su ići preko granica svojih mogućnosti. Pronašle su formu kojom privlače djecu, a atmosfera za vrijeme predstave je kao da su nam djeca doma na igranju. Ziz i Ana zadužene su za glazbu, Maja i Dunja za dramaturgiju, a Renata za vizualni identitet i cijelu priču.
Nakon 13 priča, sve je više vjernih posjetitelja. Predivan je osjećaj kad vidite iste roditelje i djecu kako svake nedjelje dolaze i kako uživaju u priči. To je zapravo zajednički doživljaj, a mi sudjelujemo kao obitelj, ističe Dunja. Nakon uspješno odrađene sezone u Zagrebu, priče trenutno plove Jadranom. Želimo ići korak dalje i razmišljati drugačije, 'čudno'… think outside of the box, govori o planovima redateljica Renata.
Jedno je sigurno, ispred njih je najiskrenija publika, a njihovu su pažnju uspjele pridobiti.