365 dana do Europskih sveučilišnih igara

Na riječkom Korzu, ali i u središtu Zagreba osvanuli su jutros neobični grafiti na kojima piše 365 pripremite se! Rijetki su odmah shvatili da nas točno godinu dijeli od najvećega sportskog događanja u povijesti Hrvatske, a ostali su se pitali o čemu se radi.

Fotografije grafita pojavile su se odmah ujutro na društvenim mrežama i potaknule su brojne rasprave. Neki su pomislili i na političke poruke, a zapravo se radilo o početku odbrojavanja točno godinu dana do početka Europskih sveučilišnih igara koje će sljedećega ljeta ugostiti Zagreb i Rijeka.

Treća Europska univerzijada okupit će više od pet tisuća studenata sportaša iz četrdesetak europskih zemalja koji će se natjecati u 21 sportu. Dvije trećine igara održavat će se u Zagrebu, a jedna u Rijeci, gdje se očekuje oko 1500 mladih sportaša. U organizaciji će sudjelovati više od tisuću volontera, također iz svih krajeva Europe.

Pripreme su u punom jeku, a uz sportska natjecanja Europske sveučilišne igre snažno će utjecati na društvo. Dobivanje domaćinstva napokon je potaknulo izgradnju prvih triju paviljona za smještaj studenata u Kampusu koji već mijenjaju vizuru istočnoga dijela Rijeke, a u Zagrebu će se obnavljati studentski dom Stjepan Radić i Cvjetno naselje.

Nastavlja se ZAG-RI-javanje za ESI2016: očekuje nas aktivnosti zabavnog, edukativnog i sportskog sadržaja namijenjenog studentima, ali i svim ostalim građanima. Organizatori pozivaju zainteresirane za volontiranje da se jave putem internetske stranice Europskih sveučilišnih igara.