"Pijana noć 1918" u pulskom INK-u

U sklopu 15. sezone teatra Ulysses u ponedjeljak navečer u pulskom Istarskom narodnom kazalištu (INK) uprizorena je predstava "Pijana noć 1918" Miroslava Krleže i Ive Štivičića u režiji Lenke Udovički.

Predstava je nastala na temelju znamenite novele Miroslava Krleže koja opisuje dramatična zbivanja s početka studenoga 1918. godine, kada dolazi do sukoba koncepcije bezuvjetnog južnoslavenskog ujedinjenja i samostalne hrvatske države, sukoba između idealizma i razuma, iluzija i stvarnosti. U predstavi su, među ostalim, nastupili Sreten Mokrović, Nebojša Glogovac, Ivan Đuričić i posebna gošća Josipa Lisac.

Inače, od 10. srpnja do 24. kolovoza, koliko traje 15. sezona Ulyssesa, u tvrđavi Minor na Malom Brijunu premijerno će se odigrati predstave "Pečat" Borne Vujčića u režiji Lee Anastazije Fleger, 'mono opera' "Dnevnik jednog luđaka" Nikolaja Gogolja u režiji Marjana Nećaka i produkciji Moving Music Theatra iz Bitole te Sofoklova "Antigona 2000 godina kasnije" u režiji Lenke Udovički i u koprodukciji MESS-a i Kazališta Ulysses.