Certifikat za označavanje zdravog jelovnika

Osobe s poremećajem u prehrani ili oni koji boluju od šećerne bolesti i visokog tlaka paze što jedu. No u hotelima ne postoje standardizirani jelovnici koji će jamčiti da se doista radi o zdravom obroku. Zato je upravo takav jedinstveni sustav certificiranja jelovnika i prehrane, inače prvi u svijetu, osmislila mlada poduzetnica iz Hrvatske Diana Gluhak.

Certifikat je garancija da vi kad dođete u određeni turstički objekt, da ukoliko ste osoba koja boluje od šećerne bolesti, da će te zaista dobiti na jelovniku ono kako preporučaju svjetske i nacionalne organizacije točno to, rekla je Gluhak.

Trenutačno certifikat pokriva sedam područja, a među njima su bolesti koje su najraširenije u svijetu, poput dijabetesa i visokog tlaka, ali i pretilost ili celijakije.

Nekoliko hotela već je pokazalo zanimanje za ovaj projekt koji otvara jedinstveni pristup gostu kakav nisu imali do sada.