Kambodža i Vijetnam – zemlje egzotike, kulture i prirodnih ljepota

Damir Horvat putovao je pet mjeseci, bio je u Kambodži i Vijetnamu, a obišao je i ostale zemlje Jugoistočne Azije. S gledateljima emisije Dobro jutro, Hrvatska podijelio je svoje doživljaje s tih putovanja.

Na zadnjoj godini fakulteta (FOI - Fakultet organizacije i informatike u Varaždinu) Damir je proveo jedan semestar u Grazu, Austriji što mu je otvorilo vidike prema međunarodnoj sceni. Nakon fakulteta proveo je 4 godine radeći u Hamburgu, Njemačkoj. U međuvremenu je posjetio Južnu Ameriku (Peru, Bolivija, Argentina, Čile, Urugvaj, Brazil) i Šri Lanku. Nakon nekog vremena dao je otkaz i otišao putovati na neodređeno. Od siječnja 2015. posjetio je Indiju, Nepal, Maleziju, Kambodžu, Vijetnam i opet Maleziju. Putovanje je trajalo točno 5 mjeseci.

Na putovanja je krenuo iz želje za istraživanjem, upoznavanjem drugih ljudi i kultura, potrebe i želja za kretanjem, avanturom i istraživanjem mjesta koje je prije imao prilike vidjeti samo na slikama ili filmu.

Moje zadnje putovanje bilo je organizirano spontano, i s ciljem da se dođe u Indiju i onda putem odluči destinacija. Nakon nekoliko mjeseci završio sam u Kuala Lumpuru, i s prijateljem iz Kuala Lumpura nasumično smo odabrali posjetiti Kambodžu i Vijetnam zbog njihove egzotike, kulture, prirodnih ljepota i ljudi.