Vježbe s papirnatim tanjurima

Čudno zvuči kad izgovorite! Vježbe s papirnatim tanjurima! Što li to može biti? Eto, ono što mu i naslov kaže, vježbe s papirnatim tanjurima.

Njih se dosjetila naša Aleksandra Paurević koju smo već upoznali vježbajući  Fly pilates i mnoge druge tehnike. Aleksandrina mašta nikada ne miruje. Vježbajući i tražeći nova rješenja za istraživanje i pronalaženje novih mišića na našem tijelu, Aleksandra se sjetila tanjura. Prvo je uzela male plastične tanjure, no oni su pucali i grebli površinu poda. Tada se sjetila običnih, papirnatih tanjura.Isprobali smo te vježbe. Nisu lagane, a vježbajući na taj način istežemo cijelo tijelo. No ne samo to, izvrsni su kao vježba snage, ali i spretnosti pa su te vježbe višestruko korisne. Naravno i zabavne su. Ono što je Aleksandra smislila mogla sam  ponoviti, pa su i meni počele padati na pamet razne kombinacije i vježbanju nikada kraja.

Dakle, nudimo vam jeftini rekvizit, ne treba vam mnogo prostora, svi to mogu raditi, a djeca se sjajno zabavljaju. Kada svladate papirnati tanjur, koji ipak pruža neki mali otpor na podu, probajte sve to s običnim kuhinjskim krpama ili krpama za prašinu. Zabavno i korisno.