Bicikli i pametni telefoni mogu zajedno

Na nedavno održanom Međunarodnom kartografskom festivalu Tourmap 2015. u Pragu aplikacija za mobilne uređaje Bike Rijeka prema odabiru stručnog žirija, osvojila je 2. mjesto u kategoriji 'Electronic maps and travel guides', tj. elektroničkih karata i turističkih.

Projekt Biciklističke transverzale Riječkog prstena i aplikacija Bike Rijeka pokrenuta je u lipnju 2014. godine s ciljem kvalitetnije promocije destinacije Riječkog prstena, a objedinjavaju postojeće biciklističke staze, ali i novoosmišljenu stazu koja povezuje sve gradove i općine Riječkog prstena - biciklističku transverzalu.

Mobilna aplikacija Bike Rijeka objedinjava četrdesetak biciklističkih staza koje se protežu kroz 8 gradova i općina Riječkog prstena: Rijeku, Kastav, Klanu, Viškovo, Jelenje, Čavle, Kostrenu i Bakar. Najveća je pažnja posvećena prikazu staza i navigacija po njima, a staze se mogu birati po težini ili jednostavno prema lokaciji na karti. Navigacija stazom, osim same putanje, prikazuje i statistiku vožnje, vrijeme vožnje, prijeđenu udaljenost i brzinu. Tijekom vožnje, na Google karti prikazane su i atrakcije uz koje se prolazi, moguće je pronaći kontakt informacije o ugostiteljskim objektima, smještaju te ostale pomoćne servise.

Uz kreativnu agenciju Molekula, u realizaciji projekta sudjelovale su Turistička zajednica grada Rijeke i Riječkog prstena - Grada Bakra, Općine Čavli, Općine Viškovo, Grada Kastva, Općine Kostrena, Grada Kraljevice, Općine Jelenje te Općina Klana. Projekt je također prepoznat i sufinanciran od strane Hrvatske turističke zajednice.