Mogu li glazbeni kritičari biti dobri vrtlari?

Svaki slobodan trenutak dežurni glazbeni kritičar Dobrog jutra Dubravko Jagatić iskoristi za  bijeg iz grada u svoju oazu uživanja u zagorskog selu Banšćica. Osim što tu s guštom odrađuje dio posla, uživa i u svome vrtu. Rado priča o njemu i s veseljem je pokazao svu njegovu raskoš.

Svojim je vrtom Dubravko zadovoljan. Realan je jer zna da svaki vrti trži dovoljno vremena – koliko daš, toliko dobiješ. Iako je četvrtina vrta još uvijek neobrađena, u obrađenom dijelu ima mjesta i za rajčice i paprike i tikvice i krastavce… Sadimo ono što volimo i čega se najviše jede. Svake godine se proba s nečim novim, a ponešto iz nama nejasnih razloga ne naraste kako bi trebale… cikla nikada nije dobro uspjela iako je volimo.

Pokosio je Dubravko livadu oko vrta da se razlikuje vrt od livade, a pokošeno je iskoristio za malčarenje, malč je stavio između paradajza da ne raste korov, jer plijeviti, znaju svi koji imaju vrt, nije baš lagan posao. U svom vrtu Dubravko ne koristi nekakve kemijske pripravke, jer kad čovjek ima vlastiti vrt i nešto kuha i zatreba mu začin skokne na svoj vrt i ubere si što mu treba. Od vlastitog, zdravog povrća napravi odličan ručak, a još može i uštedjeti, tvrdi Dubravko. Ipak, treba imati na umu da za vrti uvijek treba osigurati dovoljno vremena, jer u njemu uvijek ima posla.

S obzirom da sam preko godine i tjedna vezan uz rock'n'roll, obilazim puno koncerata, vrt je protuteža, mir. Tišina, između dobrih rock koncerata s puno buke… Pokušavam se centrirat i dobro mi ide.