Dan Nikole Tesle - dan znanosti, tehnologije i inovacija

Udruga Nikola Tesla - genij za budućnost šestu godinu organizira trodnevnu manifestaciju Tesla & friends 2015. kojom obilježava drugi Dan Nikole Tesle - dan znanosti, tehnologije i inovacija i 159. godišnjicu Teslina rođenja. Ovogodišnja manifestacija održava se od 9. do 11. srpnja.

Jučer je održana tradicionalna svečana večer i dodjela godišnje nagrade Nikola Tesla - genij za budućnost u hotelu Esplanade u Zagrebu.

Danas su predstavnici Udruge, Instituta "Ruđer Bošković" i Grada Zagreba uz prigodan program položili cvijeće na Teslin spomenik u Zagrebu. Nakon toga u HGK  Zagreb održana je konferencija Tesla u Zagrebu na temu Tesla u medicini.

U večernjim satima partner i pokrovitelj manifestacije Grad Zagreb posvetio je Tesli koncert. Na Ljetnoj pozornici Bundek u čast Nikole Tesle nastupili su Stefan Milenković na violini, Matej Meštrović na klaviru i samoborski ansambl Sudar Percussion.

Sutra u Tehničkom muzeju Nikola Tesla u Zagrebu predavanje o Nikoli Tesli uz demonstracije održat će viši kustos muzeja Renato Filipin.

O životu i djelu Nikole Tesle u emisiji Dobro jutro, Hrvatska govorili su prof. dr. sc. Slobodan  Mizdrak iz Udruge Nikola Tesla - genij za budućnost, Antonija Pek, studentice ETF-a i Nives Mizdrak, studentica ekologije: