Druženje, zabava i sportska edukacija

Gospić nije samo čist zrak i zdrava hrana, ima potencijal koji se u posljednje vrijeme sve više cijeni. Sportska dvorana, nogometno i tenisko igralište, dvije školske dvorane te blizina hotela na malom prostoru idealni su za sportski kamp.  

Emir Baltić dosjetio se te iskoristio prednosti Gospića te organizirao univerzalni sportski kamp. Treninzi su prilagođeni dobnoj skupini, trenira se kolektivno i individualno, na raspolaganju su vrhunski treneri, sve provjereni sportaši - Alvaro Načinović, Valter Matošević, Igor Lovrinov. Košarka, nogomet, odbojka, tenis, džudo - sportovi su koji su zastupljeni na ljetnom kampu.

Djeca bi u kampu trebala uživati u druženju, ponijeti kući lijepe uspomene, ali i educirati se o vrijednostima sporta, kaže Alvaro Načinović. Treba se žrtvovati za uspjeh. Teško je, kažu mladi sportaši, ali nema odustajanja. Do sada se nisu susreli s ovako zahtjevnim kondicijskim treninzima, ali ima i opuštanja.

Ove godine u kampu je 60-ak djece s područja Primorsko-goranske i Ličko-senjske županije. Plan je da se iduće godine taj broj poveća na 200 te da kamp postane tradicionalan. Svi se slažu da su treninzi zanimljivi te da je kamp za njih nešto novo, pozitivno. Uz vrhunske trenere i puno rada, doći će i rezultati.