Planinari iz Slavonije obilježili 120 godina postojanja

Okupljanjem na omiljenom izletištu Jankovcu planinari iz Slavonije obilježili su 120 godina svojeg djelovanja, ali i Dan planinara. Iako je od prvog izleta na Jankovac, najljepšu gorsku dolinu smještenu na sjevernim obroncima Papuka, prošlo punih 120 godina, neke se stvari u planinarstvu nisu promijenile. To je ljubav planinara prema prirodi i druženju.

Uz mnoge sportsko-zabavne igre, 120-a obljetnica planinarstva u Slavoniji obilježena je i promocijom zanimljive knjige na tu temu - Jankovac, planinarska priča. U knjizi su spomenuti svi događaji koji su bitni u razdoblju od 1801. do danas i svi ljudi koji su utjecali na to da Jankovac izgleda danas kako izgleda, rekao je autor knjige Đorđe Balić.

Jankovac, koji je zbog iznimnih prirodnih ljepota proglašena zaštićenom park-šumom, omiljeno je izletište svih planinarskih društava iz Slavonije. Oni su povezani čvrstim sponama koje traju punih 120 godina. Ta će ljubav, ako je suditi po atraktivnim ljepotama Jankovca, od jezera od slapova, ali i mnogobrojnim planinarima i izletnicima koji u njima uživaju, još dugo trajati.