Upoznajte stolara koji izrađuje motore od drva

Za Željka Juraka ne može se reći da nema entuzijazma i volje da svoje maštovite i neobične ideje pretvori u stvarnost. Po zanimanju je stolar, no to je samo početak priče jer on u svojoj radionici od drva izrađuje prave umjetničke kreacije. Najimpresivnije od njih, one koje odmah upadaju u oči, jesu pravi pravcati drveni motori.

Ima ih svih veličina i vrsta, a ono što zaintrigira svakog posjetitelja koji navrati u njegovu radionicu je veliki drveni ljepotan koji jednostavno mami poglede.

Simpatični Željko objašnjava kako je došao na ideju da izradi drveni motor u prirodnoj veličini. Kaže da je i sam zaljubljenik u ove jurilice, a kako se zimi na njima ne može voziti, odlučio si je napraviti jednu veliku i postaviti je u sobi. Tako cijele godine može uživati u svom drvenom ljubimcu na dva kotača. Željko kaže da fascinacija motorima traje od malih nogu, a kad joj dodamo ljubav prema drvodjelstvu, rezultat su ove prekrasne drvene kreacije.

No, Željko se nije zaustavio samo na motorima pa ponosno kaže da radi sve što mu je srcu drago. Od drva radi sve što voli, a onda ga zadovoljstvo učinjenim potiče da ide sve dalje i dalje. Tako je vidio igračke u dućanima i, naravno, odmah počeo i njih izrađivati. Ljubav prema karateu dovela je do statue dvaju karatista, ljubav prema boksu do pravih drvenih rukavica, a majci je u bolnicu donio drveno srce. Željko sve što voli u drvo pretoči, a supruga i sin u tome ga potiču, te i sami uživaju.

On pak kaže kako ga najviše veseli kada vidi kako se njegov sin zabavlja drvenim igračkama. Dodaje kako su mu najdraže male replike raznih motocikala, a kada se njima zaigra - dječjoj sreći nema kraja.