Koncert Cinkuša i prijatelja na Sceni Amadeo

Večeras u 21 na Sceni Amadeo, u okviru projekta EU-a - EUTERPE - Europske tradicije i glazbene kulturne baštine RH, Italije, Grčke i Srbije, koncert će održati glazbena družina Cinkuši i njihovi prijatelji.
 
Scena Amadeo, u partnerstvu s Association Adriatico Mediterraneo iz Italije (koordinator projekta), Ring Ring iz Srbije, i Day After iz Grčke, surađuje na programu EUropean Traditions in cultural hERitage and PErformances (EU.T.ER.PE). Projekt je sufinanciran od strane Europske unije kroz program Creative Europe, te uz potporu Ministarstva kulture RH i Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport.

Cilj EU.T.ER.PE projekta povezan je s ciljevima i prioritetima Europske Unije u smislu osnaživanja kulturnog sektora sa ciljem međunarodne suradnje unutar Europske Unije. Projekt je posebice usmjeren na tradicionalne instrumente iz zemalja partnera. Aktivnosti projekta orijentirane su oko glavnog događaja u kojem će lokalni etno sastav u suradnji sa četiri solista iz zemalja partnera i drugih zemalja EU na koncertu u svakoj zemlji članici predstaviti izabrane tradicionalne instrumente.

Večerašnji koncert za emisiju Dobro jutro, Hrvatska najavili su Nenad Jandrić, utemeljitelj i voditelj Scene Amadeo i solist Marko First: