Stott pilates

Vježbali smo za vas stott pilates i evo što je to točno.

Stott pilates jedna je opcija pilatesa koju su razvile Moira i Lindsey Merrithew u suradnji s fizioterapeutima, trenerima fitnessa i liječnicima sportske medicine. Osnovna je razlika u tome što pilates-metoda traži ravnu kralježnicu, a Stott pilates poštuje njezinu prirodnu zakrivljenost. I to je sve što trebate znati jer ćete u našem treningu na webu vidjeti praktičnu primjenu.

Jedna od rijetkih instruktorica koja tu metodu provodi je i Jelena Matiijaško u Koprivnici.

Posjetili smo ih u dvorani bazena Cerine i oduševili se tom metodom.
Vrlo je mirna i profinjena i, kada  gledate, rekli biste da su vježbe obične i lagane. No one dubinski djeluju na naše tijelo i rezultati su izvrsni.

Budući da poštuje prirodno stanje kralježnice, pa tako i tijela, stott je namijenjen svima, no morate ga vježbati s trenerom/icom da biste dobili prave upute za poze i prijelaze. Stott se radi u malim grupama što je važno jer tako instruktor/ica može svakome posebno objasniti. Jelena strpljivo objašnjava, pa su rezultati vidljivi. Svoje strpljenje zahvaljuje i radu s djecom jer je osim što je certificirana instruktorica i odgojiteljica.

Upoznali smo žene različitih profila koje govore o dobrobitima ovog  načina vježbanja i to je razlog našeg puta u Koprivnicu. Vi ne morate nigdje ići. Trening je ovdje spreman za vas: