Sve je spremno za Ultra Europe festival

Još su samo dva dana do Ultra ludila, točnije do početka najvećeg festivala elektroničke glazbe, koji se treću godinu zaredom organizira u Splitu. Preciznije, Ultra Europe 2015. počinje već u četvrtak, partyjem u Giraffe Palm Beach houseu, Splićanima poznatijem kao Hemingway, a dan poslije kreće program na Poljudu. Očekuje se, inače, vrhunski line-up izvođača na ukupno četiri impresivne pozornice.

Oko stadiona zadnjih je nekoliko dana već prilično živo - montirane su drvene kućice od kojih će dobar dio vjerojatno poslužiti za prodaju ulaznica.

Treće izdanje festivala obilježit će dugoiščekivani nastup The Chemical Brothersa za čiji se nastup priprema specijalni postav glavne pozornice, a prvog nas dana očekuju još i nastupi Alessa, Tiesta i DJ dvojca Knife Party. Subota je rezervirana za superstar duo Axwell & Ingrosso, poznate članove nekadašnje Swedish House Mafie, a Poljud će do zasijanja dovesti i setovi Martina Garrixa, Zedda te Armina Van Buurena. Za nedjeljni završni spektakl pobrinut će se Afrojack, David Guetta, Steve Angelo, a partijaneri iz više od 140 zemalja svijeta dočekat će zoru uz najboljeg DJ-a svijeta Hardwella.

No, tu nije kraj novostima - još jedno iznenađenje ovogodišnjeg izdanja je i Resistance Stage. Ta je pozornica tek nedavno imala svoju premijeru, i to na Ultra Music Festivalu u Miamiju u ožujku.  Karakterizira je futuristički dizajn Afterburner, poseban po svojoj konstrukciji od 360 stupnjeva i svjetlosnim efektima, tzv. krakovima, u produkciji  britanske tvrtke Arcadia Spectacular. To je idealna kulisa za techno, minimal i underground glazbeni zvuk koji daje potpuno novu dimenziju najvećem festivalu elektroničke glazbe na svijetu.

Je li sve spremno za Ultra Europe i što festival znači za turističku ponudu grada Splita za emisiju Dobro jutro, Hrvatska otkrili su Marin Grubišić, organizator festivala i Alijana Vukšić, direktorica TZ Grada Splita: