Ljetni diskont kulture u CeKaTe-u

U Centru za kulturu Trešnjevka (CeKaTe) veselo je već četvrtu godinu zaredom. Sve do polovice srpnja bit će koncerata, plesa pod zvijezdama, izložba, radionica, ali od ovo godine sve ima humanitaran značaj. No, umjesto kupnje ulaznica, dobro ste došli s hranom ili higijenskim potrepštinama kako bi se popunila Socijalna samoposluga.

Lovorka Ančić
živi u blizini Centra za kulturu Trešnjevka u Zagrebu. Često navrati, posebno otkad su joj izašli u susret i održali dvije predstave kojima se prikupljao novac za kupnju lijeka koji joj je bio potreban. Puna torba namirnica namijenjenih socijalnoj samoposluzi način je njezine zahvale. Sad sam čula za ovu akciju prikupljanja hrane i higijenskih ptrepština za one kojima je potrebno pa evo, tako da sam se i ja priključila, kaže Ančić.

Na ideju o Ljetnom diskontu kulture u CeKaTe-u došli su spontano. U Zagrebu htjeli mi to ili ne postoje i obitelji u kojima ljudi vjerojatno nemaju tri obroka dnevno, škole su zatvorile vrata, počeli su ljetni praznici pa sva ona djeca koja su imala osiguran doručak u školi toga više nema, rekla je Ljiljana Perišić, ravnateljica CeKaTe-a.

Vrata Ljetnog diskonta kulture otvorena su svaki dan od 10 do 20 sati. Tada svi koji žele mogu donijeti potrepštine za socijalnu samoposlugu. Jedan od 70-ak programa u sklopu Ljetnog diskonta kulture su Dani dijeljenja, koji promiču solidarnost. Četiri subote za redom imamo modne buvljake gdje svi mogu doći i  podijeliti svoju odjeću, nakit, te sudjelovati na tribinama koje se organiziraju istovremeno na tim buvljacima gdje promoviramo te ideje dijeljenje i solidarnosti, rekao je Veselko Leutar, stručni suradnik CeKaTe-a.

Najzabavnije je ipak djeci, koja su također donijela vrećice pune hrane i drugih potrepština. Iz CeKaTe-a vas pozivaju da im se pridružite u dobroj zabavi, koja je do 17. srpnja - besplatna.