Medijska roštiljada 'Masno pero'

Temperature su u Čakovcu dosezale rekordne visine - ne samo zbog vremenskih prilika već i zbog toga što su žarili roštilji novinarskih ekipa iz Varaždinske i Međimurske županije. Svi su došli na prvu, ali odmah prozvanu 'tradicionalnu' Medijsku roštiljadu 'Masno pero'.

Zašto medijska roštiljada? Razlog je i više nego dobar. Govori se da je zapravo depresija bolest sutrašnjice, nikakvi karcinomi, ni kardiovaskularne bolesti, nego depresija, a možete zamisliti, ima li u ovo krizno vrijeme nešto gore od depresivnih i frustriranih novinara.  Evo zato druženje, zato da se malo opustimo od ovog stresnog tempa koji nas svakodnevno melje, od svih ovih događaja koje saugamo na sebe treba nam malo opuštanja, istaknula je Tamara Peras, inicijatorica roštiljade 'Masno pero'.
A ako je suditi po broju okupljenih medijskih djelatnika, svima je ovakav odmak od svakodnevice itekako bio potreban. 

Članovi kulinarskih medijskih ekipa iznimno su se trudili. Svatko sa svojom, posebnom recepturom. Neki su čak priznaju to, imali i posebne pripreme za  roštiljadu. 

Obzirom da je osim druženja, roštiljada imala i natjeceteljski karakter, pred stručnim ocjenjivačkim sudom bio težak zadatak, no iskusna i osjetljiva nepca, znaju što je bitno kad je riječ o pljeskavici. Težimo izabrati apsolutno kreativnu, dopuštamo da nas se iznenadi, dakle debljina, sočnost, veličina, slojevitost, kompleksnost, bilo što od toga budemo prepoznali, to ćemo nagraditi, istaknuo je član ocjenjivačkog suda  Ivan Goričanec.

A slažu se svi sudionici, da im je zapravo najveća nagrada bila dan proveden na otvorenom u dobrom društvu i raspoloženju. I naravno u najboljem roštilju