Carpaccio od brancina sa smokvama

Jutros je ekipa Dobrog jutra bila na zadarskoj tržnici. Ivica Štorić je u društvu kuhara Renata Kraljeva bio u nabavci sezonskih namirnica za marendu 'koja razbuđuje'. Kao takvu chef Kraljev preporučuje carpaccio od brancina sa smokvama. Od jednog srednjeg branica možete napraviti do 3 porcije carpaccia, a kako je počelo vrijeme smokvi petrovki chef Kraljev u svoj carpaccio dodao je i smokvu.

Chef Kraljev poznati je zadarski kuhar koji voli tradicionalnu i autohtonu kuhinju, a kada god može u svojim jelima koristi sezonske namirnice.

Carpaccio od brancina sa smokvama
Sastojci:
(za 2 – 3 porcije)
1 brancin (oko 350 g)
1 rajčica
1 paprika
1 luk, crveni (crvena kapula)
10 dg rikole
1 smokva

3 – 4 limuna
maslinovo ulje
papar
sol

Brancin očistite, ali smo utrobu (ako ostavite krljušt/ljuskice na brancinu, lakše ćete ga filetirati) te ga filetirajte. Dobiveni file brancina dodatno filetirajte na manje komade koje zalijete limunovim sokom i maslinovim uljem. Ostavite da marinadi odstoji par minuta. Za to vrijeme na kolutove narežite rajčicu, luk i papriku, a rikolu malo usitnite.

Na tanjur posložite narezanu rajčicu, luk i papriku. Posolite, poparite te dodajte rikolu koji također malo doslite poparite te zalijte s malo maslinova ulja i limunovim sokom. Na tako poslagano povrće posložite marinirane komadiće brancina, a na kraju dodajte smokvu. Poslužite s kruhom ili pogačom.