Bjelovarsko kulturno ljeto

Nekada je ljetna užarenost mnogih kontinentalnih gradova rezultirala je opustošenim gradskim ulicama. No, to se s vremenom mijenja pa ljetnu zabavu ne nudi samo morski dio Hrvatske. U Bjelovaru šestu godinu zaredom tijekom srpnja i kolovoza organiziraju kulturno ljeto. Ove godine ponuda je uistinu bogata pa se zabaviti mogu baš sve generacije.

Kad je sunce počelo skrivati zrake i postalo milosrdnije pa je smanjilo vrelinu, bjelovarski korzo osvježila je glazba. U atriju Gradskoga muzeja zasvirala je Ema Milenković, novopečena studentica akademije u Grazu, a nije još niti maturirala u glazbenoj školi Vatroslav Lisinski. Ona i njezini kolege i profesori iz glazbene škole koji su ju pratili tek su dio Bjelovarskog kulturnog ljeta koje će zabavom osvježavati građane na užarenom asfaltu.

Dok će se oni koji su  uživali uz glazbu petkom do kasno u noć, subotom ujutro malo odmarati, neki drugi će - slušati priče. Čitaj mi u bjelovarskom parku treću godinu organizira Udruga (R)evolucija koja je jedan od inicijatora mnogobrojnih događanja ovog kulturnog ljeta.

Što se sve može vidjeti i čuti u sklopu Bjelovarskog kulturnog ljeta za Dobro jutro provjerila je Danijela Hegediš.