Kolekcionar plastičnih igračaka

Strastveni kolekcionar Toni Politeo sakuplja razno razne njemu vrijedne stvarčice i spise. Jedna od omiljenijih tema mu je plastika, a posebno mjesto u njoj imaju igračke koje je proizvodila zagrebačka tvornica Biserka

Disneyjevi likovi ušetali su u život ovog kolekcionara sasvim slučajno u jednoj od nedjeljnih šetnji  zagrebačkim buvljakom Hrelićem. Primjetio sam vrlo interesantne Diznijeve igračke Biserka, znao sam da postoje u Zagrebu u Heinzelovoj ulici, tako sam čisto spontano počeo skupljati Biserku, prisjeća se Toni.

Poznata hrvatska tvornica igračaka osnovana je 1946. no izradom igračaka počela se baviti pojavom plastike 60-tih godina prošloga stoljeća. Ubrzo je dobila vrlo vrijednu licencu.

Moramo znati da je Biserka prva tvornica izvan Amerike koja je radila Disneyja, nastala je '61 i nitko u Europi nije proizvodio  Disneyja osim njih, priča ovaj strastveni kolekcionar.

Pravi mamac za pravog kolekcionara. Do sada je skupio tek dio kolekcije oko 300 različitih modela. I dalje je u potrazi, pa ako imate neku Biserkinu igračku slobodno mu se javite, možda ga razveselite baš onom koju nema. Iako kolekcija je već sada velika.