San svakog ribiča – 24 sata ribolova

Kažu da je za sportski ribolov najvažnije strpljenje. Koliko tek treba biti strpljiv za ribolov puna 24 sata, i danju i noću, vidjelo se na ribnjacima u Tomašu pokraj Bjelovara gdje je ta disciplina jednodnevnog ribolova posebice popularna pa nije problem otići od kuće u prirodu na jedan cijeli dan .

Pravim ribičima nije problem rano ustati i prije zore stići na omiljeno mjesto pokraj rijeke, jezera ili ribnjaka i baciti udicu, jer mnogi kažu da riba baš tada najbolje grize. Stoga im nije bilo teško ni u ribolovu provesti 24 sata bez stanke.

Ovo je 10. godina zaredom kako bjelovarsko ribolovno društvo Česma organizira 24-satno nadmetanje. Šaranski kup okupio je 15 ekipa. Svaka ima dva člana, a mjesto za ribolov na jednome od četiri ribnjaka određuje se ždrijebom. Natjecalo se prema pravilima ulovi i pusti. Natjecati se mogu samo članovi društva, a nagla promjena vremena, kažu, glavni je krivac za ovogodišnji mršavi ulov.

Nakon vaganja i zbrajanja ulova proglašeni su pobjednici – Dražen Padović i Vedran Berak iz Bjelovara. No, sretni su bili svi sudionici šaranskog kupa bez obzira na ulov, jer su svi strastveni ribiči pa im je 24-satni ribolov uvijek poseban izazov.