4. festival "Miroslav Krleža"

Večeras se otvara 4. festival "Miroslav Krleža" čije su glavne teme ljubav i smrt. Otvorit će ga praizvedba prvog piščeva teksta Legenda koji je napisao davne 1913., kada je imao samo 21 godinu, a u kojem problematizira svoj odnos prema Crkvi. Scensko čitanje teksta režirao je Georgij Paro, a održat će se u Centru Miroslava i Bele Krleže na zagrebačkom Gvozdu.

Festival je ove godine u znaku Krležina ranog teatra, objasnio je voditelj Centra "Miroslav Krleža" Goran Matović koji je u utorak na konferenciji za medije predstavio program događaja, istaknuvši kako središnju temu čine ljubav i smrt. Bit će izvedene predstave Legenda, Saloma, Adam i Eva i druge.

U popratnom programu bit će otvorena izložba Krležina ostavština iz fundusa Nacionalne i sveučilišne knjižnice, hepening Pismo iz Koprivnice kao putujući izvedbeni događaj vlakom, te već tradicionalni programi kao što su Razgovori u Krležinu vrtu i Doručak kod Krleže.

Festival traje od 2. do 7. srpnja, u organizaciji Teatra poezije i Muzeja grada Zagreba te pod pokroviteljstvom Grada Zagreba, Ministarstva kulture Republike Hrvatske i Turističke zajednice grada Zagreba.