Cvjetna radionica 'Svako dijete jedan cvijet'

Školski vrt Šibenske privatne gimnazije poznat kao Samostanski vrt Svetoga Lovre, već je osvojio mnoge nagrade za svoju ljepotu, i kao povijesni vrt i kao pobjednički školski vrst Primorske Hrvatske. Sa svojim lijehama mediteranskog ljekovitog i aromatičnog bilja, sa svojom središnjom fontanom i ružama stablašicama privlači mnogobrojne posjetitelje i kroz njega je samo prošlog ljeta prošetalo 70 000 domaćih i stranih turista.
      
Zaista nije čudno što je Turistička zajednica grada Šibenika stavila školski vrt Šibenske privatne gimnazije na popis turističkih znamenitosti svoga grada i što se upravo u ovoj jedinstvenoj cvjetnoj oazi za vrijeme Međunarodnog dječjeg festivala održava Cvjetna radionica za male Šibenčane i njihove goste – djevojčice i dječake koji vole biljke i svake godine  na cvjetnoj radionici upoznaju najrazličitije cvijeće.

Maja Trlaja, ravnateljica Međunarodnog dječjeg festivala ističe ovogodišnje kvalitetne radionice za djecu, a posebno ovu Cvjetnu koja se odvija u prirodi i uči djecu prepoznavati i njegovati biljke, likovno se kreativno izražavati upravo na temu jedne žive biljke i njezinog razvoja od sjemenke do ploda, nove sjemenke u njemu i nove biljke. Tako bi vesela i zanimljiva trebala biti i nastava u školi, ne samo u učionici, već upravo u školskim vrtu i okolišu, za zdravije i prirodnije odrastanje djece i upoznavanje prirodnih procesa.

Ove godine djeca su dobro upoznali biljke te su je pokušali ilustrirati svatko u svoju cvjetnu slikovnicu. U pet dana Cvjetne radionice, njihove su im biljke, i one prave i one na papiru, bile veliko veselje, pa su odlučili su i oni sami razveseliti još nekoga. Odlučili su svoje slikovnice darovati djeci, malim bolesnicima na Dječjem odjelu Šibenske bolnice – kad oni ne mogu u vrt, da vrt dođe k njima, kako bi im dani liječenja i oporavka brže prošli i bili ljepši i ugodniji.