Nova turneja sa starim pjesmama

Ni ove godine Rolling Stonesi nisu mogli učiniti ljetne praznike siromašnima pa su krenuli na veliku koncertnu turneju. Istina samo po Sjevernoj Americi, ali zato na pravu veliku stadionsku kakvih su imali desetine tokom karijere koja traje još od 1962. godine.

Iako svugdje u svijetu izazivaju pozitivan nemir, uzbuđenje, čine to posebno u Sjevernoj Americi. Tako i ova 'Zip Code' turneja čini ljeto mnogima u Sjevernoj Americi uzbudljivijim nego bi inače bilo. Praćeni uobičajenim poštapalicama: 'Zar su još živi, ta koliko godina imaju, a još se pentraju po pozornici: nije valjda zbog love?!'

Naravno da su dobro plaćeni za svoje nastupe, ali sigurno novac nije glavni razlog. Ta što bi Keith Richards u životu radio kad se ne bi pentrao po pozornici i svirao sa Stonesima? Tako je bilo svih ovih godina.
 
Za krenuti na turneju Stonesima više i nije potreban novi album s novim pjesmama, pa su za 'Zip Code' turneju jednostavno reizdali album prvotno objavljen 1971. – 'Sticky  Fingers'. Jedan od klasičnih albuma Stonesa, ali i jedan od klasičnih albuma rocka u povijesti s nekoliko klasičnih pjesama poput Brown Sugar, Wild Flowers ili Sister Morphine. U posljednjoj koautor im je bila njihova muza Marianne Faithfull.
 
'Sticky Fingers' značio je Stonesima i izlazak na umjetničku i financijsku slobodu. Do toga albuma Stonese su financijski izrabljivali i diskografi i koncertni menadžeri. Album su objavili na vlastitoj etiketi i počeli sami sebi biti menadžerima. Sticky Fingers odisao je i slobodom i lovom
 
I da više ne bi bilo nedoumica: Keith Richards je obznanio da će Rolling Stonesi nakon završetka turneje 'Zip Code' ponovo u studio na snimanje, ali novih pjesma!

Radosne li vijesti, rekao je Ante Batinović u emisiji Dobro jutro, Hrvatska.