Kako biti primijećen na nebu – nacrtajte pitona na avionu

Miran Šebalj jedan je od rijetkih u Hrvatskoj koji oslikava predmete airbrashom, a prvi je koliko znamo koji je oslikao pravi pravcati avion. Kako to radi provjerila je ekipa Dobrog jutra.

Miran je samouki umjetnik. Crtati je počeo u osnovnoj školi, a omiljena tehnika mu je ulje na platnu. Na nagovor prijatelja odnedavno koristi i airbrush. Oslikava automobile, motore, kacige, gitare, ukratko sve po čemu se može slikati.

Miranovi crteži ponekad su isključivo plod njegove mašte, ali nerijetko naručitelji imaju točnu viziju onoga što žele. Tako je jedan kombi oslikao je za jednu tvrtku prema uzorku koji su mu donijeli. Najveći izazov u dosadašnjem poslu bio mu je avion, jedinstven u svijetu. Darko Tupek, vlasnik aviona i instruktor padobranstva htio je jedinstveni dizajn za svoj avion. Dogovorom je nestalo, kako kaže, ovo remek djelo. Na avionu je nacrtan piton koji ga guta. Uređenje i bojanje aviona trajalo je nekoliko mjeseci.

Avion je letio svega nekoliko puta, no preko ljeta bi trebao obići cijelu Hrvatsku. Zato, nemojte se iznenaditi i uplašiti ugledate li na nebu velikog pitona koji guta avion… Ne boj te se, to je samo Miranovo remek djelo.