Lunarovi novi graffiti

Nakon što su njegova djela oduševila ljubitelje graffiti umjetnosti diljem svijeta - od Osla preko Londona i New Yorka do Melbournea, prostor za nove murale našem najpoznatijem graffiti umjetniku Slavenu Kosanoviću Lunaru dan je i u jednom trgovačkom centru središtu Zagreba. U tamošnjoj je garaži oslikao dva murala.

U gradu baš i nema previše prostora gdje se ovakvi radovi mogu vidjeti, ali ta vrsta umjetnosti svakako ima svoje obožavatelje među obrazovanim i otvorenim ljudima širom svijeta, pa tako i kod nas. Svaki novi prostor na neki način postaje aktivni sudionik u promociji kvalitetnog street arta, rekao je Lunar.

Umjetnik kojem su biljni i životinjski svijet nepresušan izvor nadahnuća, i u najnovijim im je djelima dao važno mjesto.

Mačke su čest motiv mojih radova. Inspiracija je došla od mačka Jinxa koji je sa mnom proveo dosta godina. Na muralima u Centru su i neki elementi koji su specifični za moj stil; igranje toplim i hladnim bojama koje se slažu unutar oblika koji su potekli iz klasičnih grafita i njihovih pratećih elemenata - strelica i balona. Ono sto me uvijek oduševljavalo, je metamorfoza koju prostori doživljavaju nakon što na njih legne sloj boje. Kompletan doživljaj se mijenja već za vrijeme bojenja. Naočigled nestaju sive i tmurne površine, paučine, oštećenja i neravnine… Prostoru se udahnjuje novi život, kazao je Lunar završavajući svoj najnoviji mural.