Hrvatska 'Djeca pobjednici' osvojila 5 medalja na Igrama u Moskvi

U Moskvi su se, od 25. do 29. lipnja 2015. održale 6. Svjetske igre Djeca pobjednici koje su okupile preko 400 djece iz 15 zemalja. Različitih jezika i u dobi od 7 do 17 godina, okupljenoj djeci jedno je bilo zajedničko - svatko od njih prošao je tešku bitku i pobijedio malignu bolest. Natjecali su se u igrama poput šaha, stolnog tenisa, plivanja, streljaštva, malog nogometa i trčanja i pokazali cijelom svijetu da nema toga što im je nedostižno i da će uvijek biti pobjednici.

Ove godine na Igrama je sudjelovalo i 8 djece iz Hrvatske, a slala ih je Krijesnica - udruga za pomoć djeci i obiteljima suočenim s malignim bolestima. Tim djece i roditelja iz Hrvatske sudjelovao je na Svjetskim igrama pod sloganom: Malo svjetlo nade. 

Vratili su se u Hrvatsku s 2 zlatne i 3 brončane medalje - Bruno Kontent (11 god) iz Brezovice osvojio je dvije brončane u trčanju i nogometu; Luka Jadan (14 god) iz Bedekovčine osvojio je zlatnu u nogometu i brončanu u trčanju dok je Marko Šarić (16 god) iz Vinkovaca osvojio zlatnu medalju u plivanju.

Cilj Svjetskih igara Djeca pobjednici je usmjeriti pozornost na probleme dječje onkologije, razbiti uvjerenje da je maligna bolest neizlječiva i ujedno omogućiti djeci liječenoj od malignih bolesti jačanje samopouzdanja i unutarnje snage te tako doprinijeti boljoj kvaliteti života nakon liječenja, ali i osnažiti djecu koja su u procesu borbe s bolešću.

Kako je bilo sudjelovati na Svjetskim igrama Djece pobjednika u emisiji Dobro jutro, Hrvatska ispričala je Ivana Orlović koja je pobijedila tumor kosti (desne ruke) i njezina mama Tomislava Orlović: