Nakit za svaku prigodu

I dok mnogi mladi napuštaju Hrvatsku u potrazi za poslom, Iva Horvat iz Koprivnice, teškim vremenima usprkos pokreće vlastiti posao. Otvorila je tvrtku i izrađuje nakit. Njezini su kupci najviše žene koje su, kako se pokazalo, za dobar komad nakita spremne iz novčanika potrošiti i  posljednju kunu, pa joj posao cvjeta.

Iva je magistrica informatike i baš kao svaka mlada žena voli nakit. Izradila je za sebe ogrlicu. Svidjela se njezinim prijateljicama i upravo se tako rodila ideja da nakit izrađuje i za druge. Prošle je godine pokrenula vlastiti posao. Zapravo je puno bolje nego što su mi svi govorili da će biti, vjerojatno jer smo svi prestrašeni negativnim konotacijama koje se vežu za Hrvatsku i za poslovanje u Hrvatskoj. Stoga sam ušla prilično oprezno u sve to, ali mogu reći da žene još uvijek žele izdvojiti novac za dobar komad nakita i to 'olakotna okolnost', iskrena je Iva.

Ne dvoji Iva da se može uspjeti unatoč teškim vremenima. Žao joj je što se mladi odlučuju napustiti domovinu. Kaže, to je zbog negativne klime kojom mlade bombardiraju sa svih strana. Uspjeti se može bilo gdje, naročito doma, samo je važno imati malo hrabrosti, dobru ideju i kupci su tu.

Ivinim nakitom Koprivničanke su očarane, ali i sve više javnih osobe, poznatih blogerica, pa i osoba s domaće glazbene scene. Iva nam je rado neke nabrojila: Doris Pinčić Rogoznica, Pamela Ramnjak, Andreja Šušnjara iz Grupe Magazin, Antonija Matković Šerić iz Grupe Pavel…

Ovih je dana Iva imala pune ruke posla. Po repromaterijal u Barcelonu, morala je poslati svog oca. Trošila je žice i perlice, kože, konce na metre. Bila je pretrpana narudžbama koprivničkih maturantica koje su uz svoje svečane haljine htjele nešto originalno, a Ivin je nakit, ako se dobro kombinira, za svaku prigodu.

Otkriva nam da se ovoga ljeta nosi roza, tirkizno i kraljevski plavo.