Proslava 1/2 Nove godine, izbor psa mješanca i Lajka

Na zagrebačkom Gornjem gradu na Strossmayerovom šetalištu održava se 15. Ljeto na Strossu. Manifestacija koja će trajati sve do 2. rujna svakodnevno posjetiteljima pruža besplatne likovne radionice, lutkarske predstave i večernje koncerte.

Već tradicionalno, danas (30. lipnja) održat ce se proslava ½ Nove godine sa prigodnim glazbenim programom i vatrometom.

Istog dana, tijekom popodneva birat će se i najljepši pas mješanac tzv. Strosser. Pobjednik će dobiti metar kobasica. Zatim slijedi predstava Damira Bartola Indoša, Lajka - prvi pas u svemiru. Predstava ukazuje na narušena prava životinja, ali i života svakog živog bića. Izvedbom predstave autor ujedno i protestira protiv svake političke manipulacije s idejom koincidencije života.

U glazbenom dijelu programa 60 minutni nastup će održati i zbor Los Mutavelos, a zatim slijedi dvosatni koncert grupe Garcia te prigodni vatromet u 23:00 sata.
Članovi Kuće ekstremnog muzičkog kazališta, Damir Bartol Indoš i Tanja Vrvilo, u emisiji Dobro jutro, Hrvatska izveli su dio večerašnje predstave: