Idemo u Španjolsku

Petra Ban provela je 10 dana u Španjolskoj. Prošla je ovom rutom: Alicante - Malaga - Granada - Sevilla - Triana - Los pueblos Blancos: ElGastor, Rhonda, El Zahara.

Da sve obiđe trebalo joj je 10 dana. Put je započela u Alicanteu gdje je boravila poslovno, nakon čega su joj se na putu priključili djeca (djevojčice od 4 i 2,5 godina) i suprug. Petra često putuju u Španjolsku i prilično dobro govori španjolski pa se dobro snalazi, unatoč tome što većina Španjolaca ne govori nekim drugim jezikom.

Na svoji putovanjima više voli sjesti na tipičan trg, popiti kavu i razgovarati s domaćinima, nego obilaziti povijesna zdanja i provesti previše vremena u redu čekajući na kupnju ulaznica. Činjenica da putuju s dvoje male djece ni ne dopušta neki drugi način obilaska grada. Ipak su i tome doskočili tako što su turističkim autobusom, u kojem su djeca uživala, uspjeli obići i vidjeti sve znamenitosti Barcelone.

Za Granadu, s palačom Alhandrom, Petra kaže da ima dušu kao i cijela Andaluzija, vjeruje da je to zbog maorskog utjecaja. Cijeli gradić pun je detalja, kamenčića, zgrade su sređene. Iako putujući s malom djecom unaprijed 'odustajete' od noćnog život, kojeg ima pregršt u Španjolskoj, i to su htjeli, ne htjeli ipak doživjeli u Granadi. Igrom slučaja apartmana koji su iznajmili nalazio se iznad traga koju se navečer pretvara u pravu pozornicu lokalnih zabavljača.

Što je još doživjela i kako se provela na svom obiteljskom proputovanju Andaluzijom, Petra Ban ispričala je u emisiji Dobro jutro, Hrvatska.