Điraj, zdravo!

Točno u osam sati, pod sloganom ĐIRAJ, ZDRAVO, jedan je splitski gradski autobus krenuo na šestomjesečnu promotivnu kampanju e-savjetovališta Pitaj? Ne skitaj!, prometujući ulicama Splita. Tako će i odrasli dati svoj doprinos i podršku u promicanju zdravlja ovog javno zdravstvenog projekta vršnjačke pomoći.

Akcija Pitaj? Ne skitaj! posvećena je prevencija ovisnosti među mladima.

Nastavni zavod za javno zdravstvo splitsko-dalmatinske županije ustanova je koja provodi javnozdravstvene projekte te time promiče zdravlje u zajednici. U sklopu Zavoda djeluje i Služba za zaštitu mentalnog zdravlja, prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti koja je godinama nositelj brojnih projekata za djecu i mlade. Jedan od tih svakako je i  projekt Pitaj? Ne skitaj!.

Ono što je posebno kod E - savjetovališta je upravo to, što djeca i mladi mogu potpuno anonimno uz zagarantiranu povjerljivost putem interneta  postaviti pitanje o problemu koji ih muči. Odgovore dobivaju od svojih vršnjaka, educiranih za rad u E- savjetovalištu.

U koordinaciji i realizaciji ove projektne ideje osim voditelja navedene Službe, voditeljice projekta, sudjelovali su stručni suradnici, djelatnici  i  učenici Zdravstvene škole Split, Škole za dizajn grafiku i održivu gradnju Split, Škole likovnih umjetnosti Split, OŠ Stjepana Ivičevića  Makarska te student FESB-a kao i volonteri uz partnerstvo AZOO - podružnice Split.