'Od stine do stine' - zbirka slikovnica koje su izradila djeca

Općina Medulin i Dječji vrtići Medulin objavili su zbirku od devet slikovnica pod nazivom Od stine do stine. Ono što je neobično je dob autora slikovnica: stari su od tri do sedam godina. Sto sedam mališana iz medulinskih vrtića slikovnicama je o svom zavičaju obilježilo dvadeseti rođendan te ustanove.

Našlo se tu svega, od priča iz antičkih vremena do manje impresivnih likova od gladijatora poput bake Ane i njezine krušne peći, malog ribara, starog tornja... Bavili su se mališani i kamenolomom u Vinkuranu, te tvornicom ribe u Banjolama.

Ono što je značajno u ovom projektu da su odgajatelji bili nešto što se u pedagoškoj praksi zove akcijskim istraživanjem, pa da bi uopće djeci ispričali priču i nešto prikazali, prvo su oni morali nešto naučiti o povijesti i o tim znamenitostima, rekla je ravnateljica Dječjih vrtića Medulin Severka Verbanac.

Ovaj je projekt organiziran u okviru zavičajne nastave. Osimo što su ilustrirali slikovnice, mali su autori odlično zapamtili priče.

Naravno, rođendan vrtića nije mogao proći bez torte, a ni bez glazbenog programa. U kojem su sudjelovali, a tko drugi u mjestu na moru, nego ribari i sirene.