Fantastic Zagreb film festival bolji nego ikad

Jedan od najintrigantnijih filmskih festivala u regiji, Fantastic Zagreb, na radost brojnih obožavatelja fantastike i srodnih žanrova ovog će ljeta biti bolji nego ikada. Festival je otvoren projekcijom višestruko nagrađivanog korejskog trilera Koma dan! (A Hard Day) na ljetnoj pozornici Tuškanac u Zagrebu.

Peto izdanje jedinstvenog Fantastic Zagreb filmskog festivala održava se do 4. srpnja. Trileri, fantastika, suspens, eksperimentalni filmovi, začudne drame, horori, kratki filmovi i dodatna iznenađenja očekuju filmofile u kinu Europa/Muller, CineStaru Zagreb u Branimir Centru, te na fantastičnoj ljetnoj pozornici Tuškanac čije će šumsko okruženje ponovo pružiti baš onu pravu atmosferu za žanrovski film.

U devet festivalskih dana prikazat će se više od 50 filmova u različitim programskim sekcijama poput: Orient Ekspress, Ponoćno ludilo, Vizije, Kratki program, Sretan rođendani dr. Već treću godinu zaredom, Fantastic ima i kratki program, za koji je ove godine pristiglo više od 170 fantastičnih uradaka iz cijelog svijeta. Zbog velikog interesa u prijašnjim izdanjima nastavlja se i program 'Sretan rođendan' uz kultne klasike.

Također, Fantastic je i ove godine Dog Friendly festival i svi gledatelji koji na ljetnu pozornicu Tuškanac povedu i svog četveronožnog ljubimca moći će besplatno gledati film. ao posebnu poslasticu,  Fantastic Zagreb ponovno najavljuje projekcije na fantastičnoj utvrdi Medvedgrad.

Što nas sve očekuje na ovogodišnjem izdanju Fantastic Zagreb filmskom festivalu u emisiji Dobro jutro, Hrvatska najavio je Stjepan Hundić, direktor Fantastic Zagreb 2015.: